Zdravlje i ljekovito bilje

Voda - izvor života

Posted in Zdravlje i ljekovito bilje

vodaVoda je izvor života jer štiti tijelo, održava ljepotu i jača imunitet.

1. Topi masnoću
Voda je daleko ispred bilo kakvih dijeta. Pijte vodu prije svakog obroka i riješite se viška kilograma.

Dokazano ja da konzumacija vode prije jela smanjuje apetit i samim time unos hrane u organizam. Isto tako voda ubrzava metabolizam što je također vrlo bitan faktor prilikom gubitka kilograma.

2. Rješava glavobolju
Ako ste se ikad našli u situaciji da usred radnog vremena masirate glavu i glavobolju prepisujete poslu i stresu, prije nego se odlučite popiti tabletu popijte nekoliko čaša vode.

Jedan od prvih znakova dehidracije vašeg organizma je upravo glavobolja, zato se sjetite ovog jednostavnog savjeta sljedeći put kada protrljajte čelo.

3. Pomaže kod liječenja kožnih oboljenja
Manjak tekućine u organizmu isušuje kožu, oslabljuje njezinu zaštitnu funkciju što može dovesti do oštećenja kože kao što su dermatitis ili psorijaza.

Isti tako, suha koža je sklona pucanju, a takva oštećenja omogućuju ulazak bakterija koje uzrokuju infekcije.

4. Poboljšava koncentraciju
Dehidracija može narušiti i smanjiti vaše mentalne sposobnosti kao i pamćenje. Naš organizam sadrži oko 75 posto vode, dok ova dragocjena tekućina čini 85 posto našeg mozga što ga čini vrlo osjetljivim na smanjenje razine tekućine u organizmu.

Čak i naša dragocjena jutarnja kava šteti mozgu jer kofein djeluje kao diuretik te tjera vodu iz organizma.

5. Jača imunitet i izbacuje toksine
Održavanje dovoljne razine tekućine jača imunitet što organizmu pomaže u borbi protiv infekcija.

Voda doslovno čisti organizam što znači da je vrlo važno omogućiti tijelu da normalno funkcionira.

6. Podiže energiju
Sljedeći put kada osjetite tokom dana kako vam energija lagano nestaje, umjesto čokoladne porcije popijte nekoliko čaša vode. Popijte 8 do 10 čaša dnevno i osjetit ćete kao energija teče vašim tijelom. Čak i najmanji postotak dehidracije znatno smanjuje energiju.

7. Rješava bubrežni kamenac
Bubrežni kamenac česta je pojava, a oni koji su se našli u toj situaciju znaju koliko može biti bolno, što bi trebao biti dovoljan razlog da pijete puno vode.

Ovaj kamenčić veličine zrna pijeska nastaje u bubregu, a problemi počinju u trenutku kada dođe do mokraćnog kanala. Ispijanje vode u koju možete iscijediti malo limuna pomaže organizmu da izbaci zrno iz organizma te sprečava njegov rast.

Share this post / Podijelite ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Twitter

Tagovi: voda